Drupal
Tlf.:42 42 40 90

Drupal

Drupal - et redskab til udvikling af hjemmesider, webshops m.m. Vi er eksperter i Drupal. Ring 42 42 40 90 og lad os snakke Drupal.

Vil du snakke Drupal? Så ring på: 42 42 40 90

Drupal – et redskab til udvikling
af hjemmesider, webshops m.m.

Drupal har været Submit’s foretrukne værktøj siden 2007, hvor vi fik øjnene op for Drupal’s fortræffeligheder. Drupal viste sig nemlig at være uovertruffen, når det gjaldt brugervenlighed og søgemaskineoptimering, som er to områder, der altid har haft vores store fokus.

Drupal har siden da været vores foretrukne redskab til udvikling af både hjemmesider, webshops, communities, intranets og CRM-systemer.

Drupal - Vi er medlem af Drupal AssociationHos Submit brænder vi ganske enkelt for Drupal. Vi er medlemmer af Drupal Assosiation, og det er da også Submit, der er initiativtagere og administratorer af drupal.dk, som er en informations-hjemmeside omkring Drupal.

Drupal – hvad er Drupal?

Drupal er, meget forenklet, et CMS (Content Management System) – altså et stykke software, der benyttes til opbygning af hjemmesider samt til styring af indholdet på en hjemmeside.

Drupal er dog meget mere end det, idet man med Drupal også kan opbygge webshops, intranets, communities m.m.

Drupal er altså ikke et 100% færdigt system, som kun kan bruges til nogle begrænsede opgaver. Drupal er derimod et stykke software, hvis funktionalitet kan udbygges ved hjælp af moduler.

Drupal og de tilhørende Drupal moduler kan kombineres og sammensættes på mange forskellige måder, hvilket betyder, at man med Drupal kan udvikle systemer til vidt forskellige formål. Og hvis man ikke finder et Drupal modul, der har den ønskede funktionalitet, blandt de ca. 7.000 Drupal moduler, der allerede findes, kan man programmere sit eget Drupal modul.

Drupal – hvem ejer Drupal?

Drupal blev oprindeligt udviklet i årene 1998-2002 af belgieren Dries Buytaert. Han valgte at inddrage sine venner og gøre projektet til såkaldt Open Source. I dag er Drupal stadig Open Source, og bliver vedligeholdt og udviklet af et verdensomspændende community – The Drupal Community - der tæller over 630.000 brugere og udviklere.

Drupal – hvad kan jeg bruge det til?

Drupal i sig selv indeholder en begrænset funktionalitet, men kan som tidligere nævnt udvides med over 7.000 Drupal moduler, og dermed kan man udvikle meget forskelligartede systemer. Drupal bliver dog overvejende benyttet til udvikling af hjemmesider, lige fra små private hjemmesider til store kommercielle hjemmesider som f.eks. www.bt.dk og www.louvre.fr eller regeringshjemmesider som f.eks. www.whitehouse.gov. Herhjemme er både DR, TV2 og Københavns Kommune i fuld gang med at få omlagt deres hjemmesider i Drupal.

Drupal bliver også i høj grad brugt til at udvikle webshops, og specielt Drupal modulet  med navnet Drupal Commerce er interessant i denne sammenhæng. Drupal Commerce leverer den grundlæggende webshop-funktionalitet og kan herudover udvides med over 350 under-moduler.

Drupal kan også benyttes til udvikling af communities. Eksempler herpå er drupal.dk, som vi selv står bag, og spurs.dk som er et community, vi har udviklet i Drupal for danske Tottenham-tilhængere.

Drupal – hvorfor benytte Drupal?

Der er mange argumenter for at vælge Drupal. Økonomi, sikkerhed, brugervenlighed og synlighed er dog de argumenter vi oftest støder på når vi taler med virksomheder, der allerede benytter Drupal. Og det er da også de selvsamme argumenter vi selv vil fremhæve.

Drupal og økonomien

Drupal er som tidligere nævnt Open Source. Det betyder, at der ikke er udgifter til hverken køb eller løbende licens. Drupal kan downloades gratis, og der er således kun udgifter til selve udviklingen.

Drupal og sikkerheden

Da det Hvide Hus i Washington offentliggjorde, at de valgte at få deres hjemmeside udviklet i Drupal, var et af deres væsentligste argumenter, at de mente, at Drupal var det mest sikre Open Source CMS der fandtes. Vi kan kun være enige, og vi har endnu aldrig oplevet problemer med sikkerheden i Drupal.

Drupal og brugervenlighed

Drupal og brugervenlighed går hånd i hånd. Da Drupal ikke er et færdigt CMS, men derimod en kerne der udvides med moduler afhængig af ønsker til funktionalitet, betyder det, at stort set alle Drupal løsninger er lavet specifikt til den enkelte kundes behov. Med en løsning opbygget i Drupal er der med andre ord ingen overflødige ting at skulle forholde sig til, hvilket står stærkt i kontrast til mange andre CMS’er, hvor der typisk leveres et standard-system, som den pågældende løsning så skal ”proppes” ned i. Drupal er så at sige skræddersyet til den enkelte opgave, og det gør systemet meget brugervenligt og nemt at håndtere i hverdagen.

Drupal og synligheden

Drupal er et søgemaskinevenligt system, hvilket er altafgørende for rigtig mange hjemmesider og webshops. En hjemmeside eller en webshop opbygget i Drupal har langt større chance for at få en bedre placering på Google end dem, der f.eks. er opbygget i et kommercielt CMS. Årsagen hertil er mange, men én af dem er, at vi har behov for at kunne ”pille” i koderne når vi laver søgemaskineoptimering. Dén mulighed har vi når der er tale om Open Source, men ikke hvis der er tale om en hjemmeside eller en webshop opbygget i et kommercielt CMS. Her er det jo en virksomhed, der ejer koden til CMS’et, og den kode vil virksomheden næppe lade andre se eller rette af frygt for, at deres produkt bliver kopieret.

Hvem benytter Drupal?

Drupal er blevet ekstremt populært og har oplevet en eksplosiv vækst i de senere år. Populariteten blev bestemt ikke mindre, da det Hvide Hus i Washington offentliggjorde, at www.whitehouse.gov skulle udvikles i Drupal. Det var en blåstempling af sikkerheden i Drupal, som nok ikke kunne fås bedre.

Drupal er også populært i Danmark. Danmarks mest besøgte hjemmeside dr.dk er pt. i gang med at omlægge deres hjemmeside til Drupal. Det samme er TV2.dk.
Københavns Kommune er og også i gang, og også en lang række af landets øvrige kommuner har valgt Drupal.

Af andre der benytter Drupal kan bl.a. nævnes BT, Berlingske, FDB, Aller, JKE-design, Århus Stiftstidende, Mensa og Amnesti International.

Kontakt os hvis du vil snakke Drupal. Ring til os på 42 42 40 90 og få en snak med en Drupal ekspert.